Homília 3. február 2021 – streda – Svätého Blažeja, biskupa a mučeníka

Homília 3. február 2021 – streda – Svätého Blažeja, biskupa a mučeníka

Liturgické čítania TU

Milovaní bratia a sestry, drahí farníci!

V dnešnom evanjeliu vidíme Ježiša, ktorý pokračuje vo svojej misii, ktorou je ohlasovanie evanjelia, čiže dobrej zvesti. Chce sa s ňou rozdeliť aj s ľuďmi, medzi ktorými bol vychovávaný, ktorých poznal od detstva. Možno sa na to veľmi tešil, ale prežil prekvapenie. Nechcú prijať Božie slovo, pretože dobre poznali Ježiša a môžeme povedať: zvykli si naňho. A viera má v sebe aj to, že nikdy si nezvyknem, pretože Boh je všemohúci, nekonečný, a vždy je čo objavovať.
V dnešnom evanjeliu je napísané, že Ježiš „ čudoval sa ich nevere.“ My sme sa možno stretli s tým, že sa niekto čudoval našej viere, že v dnešnom modernom svete chodíme do kostola, pristupujeme k sviatostiam, modlíme sa. Ale dnešné Božie slovo hovorí nám o tom, že Boh viac sa čuduje tomu, že človek dokáže žiť bez Boha, bez Života, bez Slova.
Dnes, keď spomíname sv. Blažeja, patróna od chorôb hrdla, a môžeme povedať od horných dýchacích ciest, ktoré sú dnes tak ohrozené, prosme na jeho orodovanie o zdravie a Božie požehnanie.

Nech vás žehná všemohúci Boh, Otec i Syn i Duch Svätý. Amen.

Pomodlime sa za našu farnosť a za zastavenie pandémie. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás! Svätý Blažej, oroduj za nás!

p. Robert Kurowidzki
správca farnosti