Homília 30.10.2020 piatok 30. týždňa v Cezročnom období

Homília 30.10.2020 piatok 30. týždňa v Cezročnom období

Liturgické čítania TU

Milovaní bratia a sestry, drahí farníci!
Dnešnú liturgiu Božieho slova začínajú prvé vety z listu sv. Pavla Filipanom. V tom čase sv. apoštol je vo väzení. Píše o svojich okovách, ale píše o nich ako o milosti: „lebo vy všetci máte účasť na mojej milosti tak v mojich okovách“. Počiatok tohto listu človeka, ktorý je uväznený, nie je plný smútku, hnevu, výčitiek, ale opačne:
Milosť vám a pokoj od Boha, nášho Otca, i od Pána Ježiša Krista.
Alebo :
– „Vzdávam vďaky svojmu Bohu zakaždým, keď si na vás spomeniem
A ešte:
– „keď si na vás spomeniem; vždy, v každej svojej modlitbe, keď s radosťou prosím za vás všetkých“ a pokračuje „a modlím sa za to, aby vaša láska čoraz viac rástla
Prosím aj ja za vás všetkých, proste aj vy, aby sme aj my takú lásku, pokoj, radosť prežívali v tom našom obmedzení, zatvorení v čase pandémii.
Ježiš v evanjeliu dáva otázku: „Slobodno v sobotu uzdravovať, či nie?“ Keď mu nikto neodpovedal, jeho odpoveďou je skutok lásky. A to hneď. Nečaká do ďalšieho dňa. Akoby chcel povedať: „keď môžeš pomôcť, tak pomôž a to hneď. Pamätaj, že vždy môžeš robiť dobro“. Amen.
Pomodlime sa za našu farnosť a za zastavenie pandémie. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás!

p. Robert Kurowidzkisprávca farnosti