FARSKÉ OZNAMY 30.01.2022

FARSKÉ OZNAMY 30.01.2022

  1. Sviatok Obetovania Pána pripadá na stredu 2. februára. Posviacka hromničných sviec bude v tento deň pri všetkých sv. omšiach. Posviacka sviec prvoprijímajúcich detí bude v inom termíne.
  2. Tento týždeň máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme v Tovarníkoch vo štvrtok (3. februára) od 16:00 h, v Malých Bedzanoch v piatok (4. februára) od 16:00 h a vo farskom kostole každý deň pol hodinu pred sv. omšou.
  3. Vo štvrtok (3. februára) po sv. omši budeme udeľovať požehnanie hrdla so sviecami na príhovor sv. Blažeja.
  4.  Po čase rozlišovania synodálnej cesty pre našu diecézu a po čiastočnom uvoľnení pandemických opatrení prechádzame na praktickú realizáciu procesu synody na úrovni našej Nitrianskej diecézy. Všetci ste pozvaní, aby ste sa mohli podeliť o svoj pohľad a skúsenosti, keď chcete pomôcť miestnej Cirkvi na jej synodálnej ceste hľadania toho, čo je dobré a pravdivé. Môžete sa zapojiť do synodálnych konzultačných stretnutí, ktorých jadro bude tvoriť modlitba, dialóg a vzájomné zdieľanie sa. Úvodné stretnutie sa bude konať vo farnostiach našej diecézy v týždni po 6. nedeli v cezročnom období, v našej farnosti to bude vo štvrtok 17. februára po večernej sv. omši.
  5. Skôr, ako nastúpime na spoločnú cestu v úvodnom stretnutí, pozývame vás na adoráciu, modlitbové stretnutie, kde budeme prosiť o úspešný priebeh diecéznej synodálnej cesty a o dary Božieho Ducha, aby nás viedol a inšpiroval. Adorácia bude v našej farnosti vo štvrtok 10. februára po večernej sv. omši.
  6. Mladí muži, ktorí v sebe cítia povolanie od Pána a chcú odpovedať na tento Boží hlas, sa môžu uchádzať o prijatie do Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre a na štúdium Katolíckej teológie na Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v akademickom roku 2022/2023. Prihlášky sa podávajú do 30. apríla 2022.
  7. Aj tento rok môžete darovať 2% z dane na podporu našej Základnej školy sv. Ladislava. Presný návod, ako postupovať a tlačivá sú k dispozícii v kostole. Tlačivá budú taktiež dostávať aj deti v škole v pondelok 31.januára 2022. Všetkým darcom v mene školy ďakujeme.
  8. Vo farskom chráme individuálnu pastoračnú službu budeme pre našich farníkov poskytovať:        
    V pondelok, utorok, štvrtok od 17:00 h do 17:15 h.
    V stredu a sobotu od 7:30 h do 7:45 h.
    V piatok od 17:15 h do 17:30 h.
    V nedeľu od 11:30 h do 12:00 h.
  9. Farská ofera na budúcu nedeľu 6. februára bude určená na vykurovanie priestorov kostolov našej farnosti. Všetkým milodarcom vyslovujeme „Pán Boh zaplať“.
  10. Pomodlime sa za našu farnosť, za zastavenie pandémie a o pokoj vo svete. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás!