FARSKÉ OZNAMY 20.11.2022

FARSKÉ OZNAMY 20.11.2022

  1. Dnes na záver sv. omší, ktoré sú vo farskom kostole v Topoľčanoch o 9 h a na filiálkach, sa bude konať zasväcujúca pobožnosť k Ježišovi Kristovi – kráľovi neba i zeme. Pri zachovaní tradičných podmienok a v spojení s účasťou na tejto zasväcujúcej modlitbe možno získať úplné odpustky.
  2. V rámci  Týždeň Cirkvi pre mládež pozývame dnes (20. novembra) o 16.00 h na adoráciu a vešpery do kaplnky Kláštora sestier Božského Vykupiteľa, ktorý sa nachádza za zimným štadiónom na Kalinčiakovej ulici č. 34.
  3. Dnes naša farnosť sa pripojí k celoslovenskej verejnej zbierke organizovanej Vincentskou rodinou s názvom„Boj proti hladu“. Prispieť môžete zakúpením medovníkového srdiečka po svätých omšiach pred kostolom, alebo podľa informácií zapísaných na plagáte.
  4. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili brigády na Kalvárii. Pán Boh Vám odmeň.
  5. V sobotu (26. novembra) o 21:00 h pozývame všetkých na pobožnosť Jasnohorského apelu do farského kostola.
  6. ZŠ sv. Ladislava oznamuje, že od pondelka (21. novembra) bude vo vestibule školy aj v kostole predávať stolový kalendár na rok 2023. Cena za 1 ks je 4,- €. Ďakujeme, že nás aj takouto formou podporíte.
  7. Organizátori Topoľčianskej hudobnej jesene Vás pozývajú na koncert Dámskeho komorného orchestra AFRODITÉ ktorý bude v utorok (22. novembra) o 18.00. h v Evanjelickom kostole.
  8. V stredu (23.novembra) v Galérii Topoľčany z príležitosti 100. výročia úmrtia blahoslaveného cisára Karola Habsburského bude odborná prednáška s prezentáciou o tejto historickej osobe. Podrobnosti sú na plagáte.
  9. Budúca nedeľa je I. adventná, preto na začiatku sv. omše bude posviacka adventných vencov. Cez celý advent budú rorátne sv. omše.
  10. Na budúcu nedeľu (27.novembra) sa koná jesenná zbierka na Katolícku charitu. Vopred ďakujeme za podporu charitatívnych projektov.
  11. Milodary na farský kostol cez bankový účet 50 € a 20 €. Všetkým milodarcom Pán Boh zaplať. (IBAN:SK9709000000000261417234).
  12. V poslednom čase Pán Boh povolal k sebe z našej farnosti † Helenu Stankovú. Modlime sa za ňu a za všetkých zosnulých z našich rodín. Odpočinutie večné daj im Pane. A svetlo večné nech im svieti. Nech odpočívajú v pokoji. Amen.
  13. Pomodlime sa za našu farnosť a o pokoj vo svete. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás!