FARSKÉ OZNAMY 06.02.2022

FARSKÉ OZNAMY 06.02.2022

  1.  Dnes je prvá nedeľa v mesiaci. V našom farskom chráme bude poklona od 15:00 h do 17:00 h. O 15:00 h sa pomodlíme Korunku k Božiemu Milosrdenstvu a o 16:30 h budú slávnostné vešpery a po nich Litánie k Božskému Srdcu Ježišovmu.
  2. V piatok (11. februára) máme spomienku Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej. Je to zároveň svetový deň chorých. Sviatosť pomazania chorých budeme udeľovať v inom termíne.
  3. Po čase rozlišovania synodálnej cesty pre našu diecézu a po čiastočnom uvoľnení pandemických opatrení prechádzame na praktickú realizáciu procesu synody na úrovni našej Nitrianskej diecézy. Všetci ste pozvaní, aby ste sa mohli podeliť o svoj pohľad a skúsenosti, keď chcete pomôcť miestnej Cirkvi na jej synodálnej ceste hľadania toho, čo je dobré a pravdivé. Môžete sa zapojiť do synodálnych konzultačných stretnutí, ktorých jadro bude tvoriť modlitba, dialóg a vzájomné zdieľanie sa. Úvodné stretnutie sa bude konať vo farnostiach našej diecézy v týždni po 6. nedeli v cezročnom období, v našej farnosti to bude vo štvrtok 17. februára po večernej sv. omši. Skôr, ako nastúpime na spoločnú cestu v úvodnom stretnutí, pozývame vás na adoráciu, modlitbové stretnutie, kde budeme prosiť o úspešný priebeh diecéznej synodálnej cesty a o dary Božieho Ducha, aby nás viedol a inšpiroval. Adorácia bude v našej farnosti vo štvrtok 10. februára po večernej sv. omši.
  4. Slovenskí biskupi pozývajú veriacich na púť do Ríma, na ktorej chcú spoločne poďakovať za minuloročnú návštevu pápeža Františka na Slovensku (12.-15. september 2021). Audiencia pre slovenských pútnikov u Svätého Otca bude vo Vatikáne v sobotu 30. apríla 2022. Na púť je možné cestovať napríklad s katolíckou televíziou LUX, individuálne alebo inou formou. Pútnikov prosíme, aby sa zaregistrovali prostredníctvom stránky navstevapapeza.sk, a tak si rezervovali zadarmo lístky na audienciu.
  5. Aj tento rok môžete darovať 2% z dane na podporu našej Základnej školy sv. Ladislava. Presný návod, ako postupovať a tlačivá sú k dispozícii v kostole. Všetkým darcom v mene školy ďakujeme.
  6. Vo farskom chráme individuálnu pastoračnú službu budeme pre našich farníkov poskytovať:
    V pondelok, utorok, štvrtok a piatok od 17:00 h do 17:15 h.
    V stredu a sobotu od 7:30 h do 7:45 h.
    V nedeľu od 11:30 h do 12:00 h.
  7. Dnes je zbierka určená na vykurovanie priestorov kostolov našej farnosti. Milodary na farský kostol 100 €. Všetkým milodarcom Pán Boh zaplať. (IBAN: SK9709000000000261417234).
  8. V minulom týždni Pán Boh povolal k sebe z našej farnosti † Gustáv Šmantík. Modlime sa zaňho a za všetkých zosnulých z našich rodín. Odpočinutie večné daj im Pane. A svetlo večné nech im svieti. Nech odpočívajú  v pokoji. Amen.
  9. Pomodlime sa za našu farnosť, za zastavenie pandémie a o pokoj vo svete. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás!