FARSKÉ OZNAMY 30.05.2021

FARSKÉ OZNAMY 30.05.2021

  1. V pondelok bude májová pobožnosť o 17.50 h. Po nej sv. omša s účasťou prvoprijímajúcich detí, po ktorej dostanú pamiatky na svoj slávnostný deň.
  2. Mesiac jún je zasvätený Božskému Srdcu. V našej farnosti sa od utorka    1. júna budeme denne modliť Litánie k Božskému Srdcu po svätej omši pred vyloženou sviatosťou Oltárnou.
  3. Eucharistia vigílie slávnosti Kristovho Tela a Krvi v stredu 2. júna bude slávená vo farskom chráme o 18:00 h.
  4. Vo štvrtok 3.júna je slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi (Božie Telo). Sv. omše vo štvrtok budú nasledovne:
    Farský kostol: 7:00; 18:00;
    Malé Bedzany: 16:30,
    Tovarníky: 19:00
    Po večerných sv. omšiach vo farskom a filiálnych kostoloch bude pobožnosť Božieho Tela, ktorá sa uskutoční len pri hlavnom oltári.
  5. Tento týždeň máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme v Tovarníkoch vo štvrtok 3. júna od 18:00 h., v Malých Bedzanoch vo štvrtok 3. júna od 16:00 h. Vo farskom každý deň pred sv. omšou.
  6. Do zajtra 31.mája je možné cez Mobilný Rozhlas mesta zúčastniť sa hlasovania na názov nového cyklomosta cez rieku Nitru. Sú tam medzi inými aj názvy ako „Most sv. Floriána – patróna mesta Topoľčany“, alebo „Most Ladislava Dorušáka“. Ak chcete, zahlasujte!
  7. Zbierka na katolícke masmédiá činila 405 €. Milodary na farský kostol 20 € a 40 €. Všetkým milodarcom Pán Boh zaplať.
  8. V minulom týždni Pán Boh povolal k sebe z našej farnosti † Branislava Úradníka a † Veroniku Šimunovú. Modlime sa za nich a za všetkých zosnulých z našich rodín. Odpočinutie večné daj im Pane. A svetlo večné nech im svieti. Nech odpočívajú  v pokoji. Amen.
  9. Pomodlime sa za našu farnosť a za zastavenie pandémie. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Jozef, oroduj za nás! Sv. Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás!