Homília – 13. február 2021 –sobota

Homília – 13. február 2021 –sobota

Liturgické čítania TU

Milovaní bratia a sestry, drahí farníci!

Dnešné Božie slovo nám hovorí, že Boh má záujem a zaujíma sa o človeka. Otázkou „Kde si?“ nenaznačuje, že nevie, kde je Adam, ale chce, aby to sám človek pochopil, čo v jeho živote spôsobí hriech, a kde sa po ňom nachádza. Tou otázkou má Boh záujem o vzťah s Adamom, s človekom. Nechce, aby človek zotrvával v hriechu, aby bol vzdialený od Boha a skrýval sa pred Ním. Má záujem, aby človek hneď na začiatku počul aj dobrú zvesť, ktorou je prisľúbenie víťazstva nad zlom. Nepriateľstvo ustanovujem medzi tebou a ženou, medzi tvojím potomstvom a jej potomstvom; ono ti rozšliape hlavu a ty mu zraníš pätu.
V evanjeliumá Ježiš záujem nakŕmiť ľudí Božím slovom, ale zaujíma sa aj o to, aby mali čo jesť. Riešením je už druhé rozmnoženie chleba, ktoré má ľuďom uvedomiť, že Boh má záujem o život našej duše, ale aj tela. Pred týmto zázrakom rozmnoženia chleba tri dni kŕmil ich dobrou zvesťou. Aj my, cez tieto denné rozjímania o Božom slove máme si pripomínať, že človek potrebuje pokrm pre dušu i pre telo.
Nech vás žehná všemohúci Boh, Otec i Syn i Duch Svätý. Amen.

Pomodlime sa za našu farnosť a za zastavenie pandémie. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás! Svätý Blažej, oroduj za nás!

p. Robert Kurowidzki
správca farnosti