FARSKÉ OZNAMY 3.1.2021

FARSKÉ OZNAMY 3.1.2021

  1. Pripravujeme slávenie sv. omší naživo cez internet na slávnosti a nedele z nášho farského kostola bez účasti veriacich. Prvú plánujeme v stredu 6. januára (Traja Králi). Podrobnosti budú na internetovej stránke farnosti.
  2. Homílie k liturgickým čítaniam na každý deň nájdete na internetovej stránke našej farnosti.
  3. V stredu je slávnosť Zjavenie Pána (Traja Králi). Tí naši farníci, ktorí si v zhode so starobylou tradíciou chcú požehnať svoje príbytky, môžu to urobiť samy svätenou vodou a kriedou, ktoré budú k dispozícii vo vestibule kostola od 6. januára.
  4. Deviatnik ku cti sv. Pavla Prvého Pustovníka – patróna pavlínskeho rádu začneme vo štvrtok 7. januára. Texty k súkromnej modlitbe deviatnika si môžete zobrať z vestibulu kostola.
  5. Milodary na farský kostol 100 € a  cez bankový účet 50 €, 30 € a 20 €. Všetkým milodarcom Pán Boh zaplať. (IBAN: SK9709000000000261417234)
  6. V minulom týždni Pán Boh povolal k sebe †Vieru Krajčíkovú, †Máriu Griačovú. Modlime sa za ne a za všetkých zosnulých z našich rodín. Odpočinutie večné daj im, Pane. A svetlo večné nech im svieti. Nech odpočívajú v pokoji. Amen.
  7. Pomodlime sa za našu farnosť a za zastavenie pandémie. Panna Mária Fatimská, oroduj za nás! Svätý Gorazd, oroduj za nás! Svätý Ladislav, oroduj za nás!

OZNAM

Na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky 31. decembra 2020, ktoré obmedzuje slobodu pobytu a pohybu zákazom vychádzania a na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, budú vo všetkých slovenských diecézach od 1. januára až do 24. januára 2021 pozastavené verejné slávenia bohoslužieb. Slovenskí biskupi (pozri webovú stránku Biskupstva Nitra) toto nariadenie zobrali na vedomie a kňazov i veriacich žiadajú o jeho dodržanie, zároveň tiež prosia o veľkú trpezlivosť, ktorá bude pre dané obdobie mimoriadne potrebná.
Sv. omša bude denne slúžená v súkromí.
Kto chce, aby bol slúžený jeho úmysel, ktorý mal zapísaný na konkrétny dátum, nech sa dopredu ozve.

038/5323644

Vestibul farského kostola sv. Ladislava a Gorazda bude otvorený pre súkromnú modlitbu denne od 9.00 h do 17.00 h.

Sv. omše z dvoch Mariánskych bazilík na Slovensku spravovaných pátrami pavlínmi môžete sledovať s možnosťou previnutia dozadu na týchto odkazoch:
Bazilika Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska
Bazilika Narodenia Panny Márie vo Vranove nad Topľou